Downloads

Doelstelling

Het Tijdschrift voor Nucleaire Geneeskunde (TvNG) is een Nederlandstalig kwartaalblad dat wordt verspreid onder de leden van de aangesloten beroepsverenigingen in Nederland en België en onder belangstellenden die zich als abonnee hebben aangemeld. Doelstelling van het tijdschrift is het bevorderen van discussie en uitwisselen van kennis tussen beroepsbeoefenaren in de nucleaire geneeskunde.

Publicaties

Om deze doelstelling te verwezenlijken publiceert het TvNG wetenschappelijke originele artikelen, review artikelen, afstudeeronderzoeken, samenvattingen van proefschriften, inaugurele redes, boekbesprekingen, casusbesprekingen, samenvattingen van lopende multicenter trials in Nederland en België, congres- en symposiumaankondigingen, evaluaties van cursussen en congressen, mededelingen vanuit de verenigingen en wat verder relevant wordt bevonden. Daarnaast bevat het tijdschrift een rubriek ‘Dienst in de kijker’, waarbij op verschillende afdelingen Nucleaire Geneeskunde een kijkje achter de schermen wordt gegund, en een rubriek ‘Forum’, een discussiepodium waarop reacties van lezers op actuele en/of controversiële onderwerpen geplaatst kunnen worden.

Inzendingen

Voor alle rubrieken geldt dat eenieder die beroepsmatig betrokken is bij de nucleaire geneeskunde (dus óók studenten) hierbij nadrukkelijk door de TvNG-redactie wordt uitgenodigd een bijdrage aan het tijdschrift te leveren.
Om een zekere gelijkvormigheid te creëren en om het beoordelen van de inzendingen te vergemakkelijken zijn richtlijnen opgesteld voor opbouw, vormgeving en aanbieden van inzendingen. Deze zijn te vinden op de website van het TvNG.
Wetenschappelijke artikelen worden onderworpen aan peer review en worden na publicatie geaccrediteerd.

Redactie


Renato Valdés Olmos 

Sinds 2017 in de hoofdredactie van het TvNG. Voormalig nucleair geneeskundige in het NKI-AVL te Amsterdam. Thans geaffilieerd aan het LUMC te Leiden. Gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Redactielid en reviewer in diverse internationale tijdschriften. Betrokken bij multipele publicaties, boeken en projecten alsmede opleidingsactiviteiten landelijk en internationaal.

 

Ben Bulten

Ben Bulten studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en behaalde het artsexamen in 2010. Hierna volgde hij de opleiding tot Nucleair Geneeskundige in het Radboudumc te Nijmegen. In het laatste jaar van zijn opleiding
werd hij gevraagd plaats te nemen in de redactie van het TvNG. In 2014 rondde Ben de opleiding af en werkte hij een jaar als promovendus bij de Universiteit van Twente, waaraan hij in 2016 promoveerde. Ondertussen ging hij aan de slag als nucleair geneeskundige in de Achterhoek, waar hij verbonden is aan het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk
en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. In 2017 volgde hij, samen met Renato, Jan Booij op als hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Nucleaire Geneeskunde.

 

Sandra Heskamp

Sandra Heskamp is sinds 2019 lid van de redactie van het TvNG. Zij studeerde biomedische wetenschappen in Nijmegen en is in 2014 gepromoveerdaan de Radboud Universiteit op het onderwerp “Moleculaire beeldvorming van receptor tyrosine kinases in kanker”. Daarna startte ze haar eigen onderzoeksgroep op de afdeling Beeldvorming van het Radboudumc. In 2021 is ze daar benoemd tot hoogleraar “Nucleaire beeldvorming en therapie in immuno-oncologie”. Naast haar redactie werkzaamheden voor het TvNG is ze bestuurslid van de Nederlandse Klinische Radiochemie Vereniging (NKRV).

 

Jasper Emmering

Sinds 2014 ben ik redacteur bij het Tijdschrift voor Nucleaire Geneeskunde. Ik ben nucleair geneeskundige oude stijl in het Maasstad Ziekenhuis op Rotterdam Zuid, in een maatschap radiologie en nucleaire geneeskunde met 13 radiologen (waarvan 3 ook nucleair geneeskundige onderzoeken verslaan) en ikzelf.

Ik ben 47 jaar oud, ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik ben opgeleid in het AMC onder Berthe van Eck, heb onderzoek gedaan in de VU onder Otto Hoekstra en ben in 2011 begonnen in het Erasmus MC, eerst onder Eric Krenning, daarna Fred Verzijlbergen en later Gabriel Krestin. Na 3 jaar forensen Amsterdam-Rotterdam met de Fyra heb ik de handdoek in de ring geworpen en ben ik uit Amsterdam verhuisd. Sindsdien fiets ik naar m’n werk. In 2020 ben ik Ibrahim al Butaihi opgevolgd in het Maasstad Ziekenhuis.

 

Arjen Reniers

Arjen Reniers studeerde HBO-MBRT en is in 2006 afgestudeerd aan de Fontys hogescholen in Eindhoven. In dat jaar is hij begonnen bij de
Bravis ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom in de functie van medisch nucleair werker.
Vanaf 2011 is hij ook werkzaam als radiodiagnostisch laborant met sinds 2017 de specialisatie angiografie. In 2010 is hij lid geworden van de redactie.

 


Gilles Stormezand

Gilles Stormezand is sinds 2017 werkzaam als nucleair geneeskundige in het UMCG. Ook zijn opleiding geneeskunde en specialisatie heeft hij
in Groningen gevolgd. Sinds 2018 maakt hij onderdeel uit van de redactie van het Tijdschrift voor Nucleaire Geneeskunde.
Daarnaast is hij momenteel bezig met een PhD op het gebied van de hersenen en is hij chef de clinique.

 

 

Bernadette Bosveld

Bernadette Bosveld werd in 2008 lid van de TvNG-redactie. Zij is medisch nucleair werker, in de jaren ’90 opgeleid door het Radboudumc waar zij tot 2017 werkzaam was. Nu is zij verbonden aan het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Voor het TvNG houdt Bernadette zich met name bezig met de eindredactie van het tijdschrift.

 

 

Jochen van Osch

Jochen van Osch heeft technisch natuurkunde gestudeerd aan de TU Delft, en heeft in 2007 zijn opleiding tot klinisch fysicus radiologie en nucleaire geneeskunde in het Jeroen Bosch Ziekenhuis afgerond. Sinds 2007 is hij werkzaam als klinisch fysicus in Isala, maar werkt ook in de ziekenhuizen Saxenburg, St Jansdal en Treant. Sinds 2017 is hij lid van de redactie van het TvNG

 

 

 

 

 

 

 

 

Emilia Owers

Opgeleid in het Meander MC, Amersfoort (John de Klerk) en Amsterdam UMC, locatie AMC (Roel Bennink). Sinds 2016 werkzaam als nucleair geneeskundige in het NKI-AVL en sinds 2017 redactielid van het TvNG.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dirk Wyndaele

Dirk N.J. Wyndaele werd geboren op 16 mei 1966 in Brussel als trotse Vlaming. 
Na de opleidingen als arts en nucleair geneeskundige aan de K.U.Leuven drie nieuwe diensten nucleaire geneeskunde opgericht. In 2008 is de professioneel verhuizing naar Nederland gevolgd tot op heden met grote tevredenheid. Na een interne switch binnen de Santeon stichting aangesteld als nucleair geneeskundige in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Sinds juni 2021 begonnen aan een tweede termijn als bestuurslid van de NVNG (actueel ook vice voorzitter). Deelgebieden met bijzondere interesse: de nucleaire cardiologie (ex cardiovasculaire reviewer SNM) en radionuclide therapieën in het bijzonder bij het prostaatcarcinoom (januari 2014 klinische introductie Radium-223).
Als goede Bourgondiër ook houdend van lekker eten en lekkere wijnen. Voetbal als een passieve- en actieve passie, naast fietsen, wandelen, ...
Hopend nog vele , mooie reizen te mogen maken (... als de gezondheid het toelaat).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marin Pool

Opgeleid tot ziekenhuisapotheker in het LUMC en in 2017 gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen met als onderwerp 'Preclinical molecular imaging of target expression and target dynamics in cancer'. Zijn aandachtsgebied als ziekenhuisapotheker in het LUMC is nucleaire geneeskunde & chemische synthse en verantwoordelijk voor het GMP radiochemielab aldaar. Sinds 2023 is hij lid van de redactie.

 

 

 

 

 

 


Redactioneel

De redactie van het tijdschrift is een gemêleerde groep waarin alle disciplines vertegenwoordigd zijn, werkzaam zowel in Nederland als België, academisch en perifeer. In de bijlage staan alle namen van de redactieleden vermeld. De redactie wordt ondersteund door een bureauredactie en laat zich adviseren door de redactieraad. In deze redactieraad is een aantal prominente hoogleraren (nucleair geneeskundigen, chemici, fysici en een biologe) gevraagd zitting te nemen. Zij zullen de redactie ondersteunen in de visieontwikkeling van het tijdschrift. Omdat zij verschillende aandachtsgebieden hebben, kan de redactie attent gemaakt worden op belangrijke ontwikkelingen en aangelegenheden die binnen een specifiek kennisveld spelen. Van de expertise en/of het netwerk van redactieraadsleden wordt tevens gebruikgemaakt bij het peer review proces.

Hoofdredacteur:
Dr. Ben Bulten
E-mail: b.bulten@skbwinterswijk.nl

Dr. Renato Valdés Olmos
E-mail: R.A.Valdes_Olmos@lumc.nl 

Bureauredactie / administratie:
Drs. Anuska Muijres
Tel. 0475-597152, anuska@kloosterhof.nl             

Redactiecommisie:
Drs. B. Bosveld (eindredactie)
Drs. J. Emmering
Prof. dr. S. Heskamp
Ir. J. van Osch
Drs. E. Owers
Dr. M. Pool
A. Reniers
Drs. G. Stormezand
Drs. D. Wyndaele

Adviescommisie:
Prof. dr. R.J. Bennink
Prof. dr. B.N.M. van Berckel
Prof. dr. R. Boellaard
Prof. dr. J. Booij
Prof. dr. E.F.I. Comans
Prof. dr. R.A.J.O. Dierckx
Prof. dr. B.L.F. van Eck-Smit
Prof. dr. P.H. Elsinga
Prof. dr. L.F. de Geus-Oei
Prof. dr. M. Gotthardt
Prof. dr. N.H. Hendrikse
Prof. dr. O.S. Hoekstra
Prof. dr. P.L. Jager
Prof. dr. J.G.W. Kosterink
Prof. dr. E.P. Krenning
Prof. dr. G.P. Krestin

 


Prof. dr. M.G.E.H. Lam
Prof. dr. A.A. Lammertsma
Prof. L. Mortelmans
Prof. dr. F.M. Mottaghy
Prof. dr. W.J.G. Oyen
Prof. dr. R.M. Pijnappel
Prof. dr. W.M. Prokop
Prof. dr. J. Pruim
Prof. dr. P.P. van Rijk
Prof. dr. E.A. van Royen
Prof. dr. R.H.J.A. Slart
Prof. dr. G.J.J. Teule
Prof. dr. J.F. Verzijlbergen
Prof. dr. J.E. Wildberger
Prof. dr. A.D. Windhorst